‘Hardlopen voor het Hart’

Het hart is de motor van het lichaam en is daarom van belang voor ieders gezondheid. Ieder mens wil vrijuit kunnen sporten en bewegen. Ook voor mensen met hartproblemen is het belangrijk om uiteindelijk weer in goede gezondheid te sporten. Het UMCG Hartfonds, en nog specifieker het UMCG Heart-ROCQ programma is er voor mensen die een (open) hartoperatie hebben ondergaan. Het bijzondere aan dit programma is dat patiënten die een wachttijd hebben, al voor de operatie beginnen met revalideren. Daarnaast hoeven patiënten die deelnemen aan dit programma niet te wachten na de ziekenhuisopname, maar wordt er direct gestart met de hartrevalidatie.

Dit programma verbetert de mentale en fysieke gezondheid van de patiënt vóór de operatie, zodat zij fit mogelijk de operatie ingaan. Op deze manier wordt het risico op complicaties verminderd. Patiënten kunnen dankzij het programma, hun dagelijks leven zo snel mogelijk weer oppakken, met zo min mogelijk ziekenhuisbezoek en medicatiegebruik.

Het ultieme doel van het UMCG Hartfonds is om de best mogelijke hartrevalidatie in het zorg-basispakket te krijgen. Om meer aandacht te krijgen voor dit onderzoek werkt het UMCG Hartfonds dit jaar samen met de TT-Run. Bij het jaarlijkse hardloopevent op het TT-Circuit staat het hart symbool voor de passie voor lopen en gezondheid . Dit komt onder andere terug in de slogan: ‘Start met je hart!’ en sluit ook naadloos aan bij het goede doel van het UMCG.

De organisatie van de TT-Run stelt dit jaar 50 gratis startplekken beschikbaar voor het UMCG Hartfonds. Deze startplekken zijn beschikbaar voor iedereen die in actie wil komen voor hartrevalidatie! In ruil voor deze prominente en gratis startplek inclusief een UMCG programma op het TT-Circuit zamelen de lopers geld in voor het UMCG Hartfonds.

Met de opbrengst van deze actie kan het UMCG Hartfonds betere testen afnemen, beter meten en de hartrevalidatie op maat aanbieden. Hiermee vergroten we de kans dat de best mogelijke hartrevalidatie in het basispakket van de zorg wordt opgenomen. Het ingezamelde geld komt rechtstreeks ten goede aan het Heart-ROCQ programma.

Wilt u op zaterdag 22 juni ook samen met ons starten voor het hart?

Enthousiaste lopers die zich willen laten sponsoren kunnen een mail naar hartfonds@umcg.nl sturen voor nadere informatie. 

Wij hopen u in juni op het TT-Circuit te mogen begroeten!

Facebooktwitter