Fietsen naar Helsinki voor Hartonderzoek in het UMCG

Vanaf de Grote Markt werd op dinsdag 10 juli een startschot gegeven voor een drieweekse fietstocht van ruim 2200 kilometer. Een heus Grand Départ. Beleidsmakers in Groningen dromen er al jaren van. Er vertrok echter geen peloton professionele wielrenners, maar zes studenten die namens de stichting ‘Heart to Handle’ van Groningen naar Helsinki fietsen voor het goede doel. Zij zetten zich in voor het UMCG Hartfonds en daarmee voor hart – en vaatonderzoek in het UMCG. Met deze uit de kluiten gewassen fietsonderneming wil de stichting minimaal 25.000 euro ophalen.

Dit jaar fietst Heart to Handle specifiek voor het onderzoek van prof. Dr. Pim van der Harst. Zijn onderzoek richt zich op signaalstoffen in het bloed die kunnen helpen bij het bepalen hoeveel risico iemand loopt op bijvoorbeeld een hartinfarct. In combinatie met scans kan dit een belangrijke stap zijn in het eerder opsporen van hartziekten. Onlangs stapte professor van der Harst samen met enkele onderzoekers zelf al op de spinfiets in het UMCG om aandacht te vragen voor Heart to Handle.

Zie de website van Heart to Handle voor meer informatie.

 

Facebooktwitter